#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 27 August 2017

Aποχαιρετώντας το καλοκαίρι- Μήνυμα στο μπουκάλι! Say goodbye to the summer with message in the bottle

Χαίρετε χαίρεται☺!
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. 
Όλο σχεδόν τον Αύγουστο τα λέγαμε μόνο από το Instagram  μιας και θέλησα να κάνω ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα μου και τις υποχρεώσεις. Όσοι παρακολουθειτε το Instagram θα είδατε οτι οι φετινές μου 🌴διακοπές ξεκίνησαν με ένα ταξίδι στην μακρινή Ρωσσια που θα μου μείνει για πάντα αξέχαστο. Την σκυτάλη όμως πήρε η Ελλάδα και οι ομορφιές της που το καλοκαίρι είναι απίστευτες! Μπάνια, παιχνίδια στην θάλασσα, ξεγνοιασιά, δραστηριοτητες στο βουνό και πολλές κατασκευές και παρασκευές με απασχόλησαν όλο τον μήνα Αύγουστο!
Mετα από την "άδεια" από την bloggoσφαιρα, ήρθε η ώρα να σας καλωσορίσω από τις διακοπές. Μου φαίνεται οτι η μπαταρία μου έχει φορτιστεί πλήρως  και παρόλο που ο Αύγουστος δεν έχει τελειώσει ακόμα, δεν κρατιέμαι  να σας παρουσιάσω μερικές από τις δραστηριοτητες που μου απασχόλησαν όλο αυτόν τον καιρό. Όπως γνωρίζετε, δεν το κάνω για να αυτοπροβληθω, αλλά γιατί θεωρώ οτι το μοίρασμα σκέψεων και ιδεών είναι οτι καλύτερο μπορεί να σου προσφέρει το διαδυκτιο!
Έτσι σήμερα, θέλησα να σας παρουσιάσω μια ιδέα που είχα και θελήσαμε να την υλοποιήσουμε οικογενειακως για να αποχαιρετουμε το καλοκαίρι. " ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ".



Το μήνυμα στο μπουκάλι  ήταν μια ιδέα που μου πρωτόμαθε ο παππούς μου Αποστόλης. Εκείνος μου έδειξε πως να το κάνω και μου μίλησε για την πορεία που μπορεί να έχει ένα μήνυμα μέσα στο νερό και πως αυτό ταξίδευε μέσα στην θάλασσα και στον  χρόνο. Μας άρεσε να το κάνουμε αρκετές φορές ειδικά όταν ολοκληρώναμε τον περίπατο μας στην θάλασσα τέτοια εποχή. Διαλέγαμε ένα μέρος που να είναι κάπου αρκετά ανοιχτά και να έχει ρεύματα έτσι ώστε να ταξιδέψει όσο γίνετε πιο μακριά το μπουκάλι με το μήνυμα. Γράψαμε πολλά μηνύματα και τα κλείσαμε μέσα στο μπουκάλι. Θυμάμαι μια φορά, ήμουν περίπου 9 χρονών όταν γράψαμε ένα μήνυμα σε μπουκάλι τέλη Αυγούστου και το ρίξαμε από την παραλία του Καρναγιου στα Κάτω Λεχωνια. Το μήνυμα που μετέφερε το μπουκάλι ήταν όποιος το βρει να επικοινωνησει τηλεφωνικά μαζί μου και θα λάμβανε ένα δωράκι ως ένδειξη ανταμοιβής.  Μετα από 5 μήνες περίπου, το θυμάμαι σαν τώρα, ήταν απόγευμα και χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ένα κορίτσι κοντά στην ηλικία μου που έμενε σχεδόν την άλλη πλευρά του Παγασητικού κόλπου και με ενημέρωσε οτι έλαβε το μήνυμα στο μπουκάλι. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Ζήτησα την διεύθυνση της και της έστειλα ένα παιδικό βιβλίο ως δωρο. 
Έχοντας κατά νου αυτή την ιδέα και κυρίως τις ξεχωριστές αναμνήσεις που είχα από αυτή, θέλησα να το παρουσιάσω και στα παιδιά μου. Είναι μια δραστηριοτητα αρκετά διασκεδαστικη που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Το μήνυμα στο μπουκάλι, ήθελα από πέρσι, αν και δεν προλάβαμε τότε, να το κάνουμε κάθε τέλος καλοκαιριού ως αποχαιρετιστηριο "οικογενειακό έθιμο" για το καλοκαίρι που πέρασε. Έτσι φέτος ήρθε η ώρα να το ξεκινήσουμε και ελπίζω να μπορέσουμε να το κρατήσουμε σαν έθιμο. 
Σας παρουσιάζω την ιδέα μας και ελπίζω να την ακολουθήσετε και εσείς αν θέλετε.
Αρχικά πήραμε ένα μπουκάλι και το καθαρίσαμε από την ετικέτα. Για να φύγει πιο εύκολα η ετικέτα, χρησιμοποιησαμε ζεστό νερό και σαπούνι και το τρίψαμε με βρεγμένο σφουγγάρι. Το πλυναμε και εσωτερικά και το αφήσαμε στον ήλιο να στεγνώσει τελείως από το νερό. Όλο το διάστημα που περιμέναμε να στεγνώσει το μπουκάλι, ετοιμάζαμε το μήνυμα μας. 
Το μήνυμα μας γράφτηκε από την κόρη μου και αφορούσε μια δικιά της  σκέψη. Ήταν κάτι πολύ απλό αλλά τόσο όμορφο

" Κάθε μέρα να γελάς πολύ  και να κάνεις τους άλλους χαρούμενους" 


Πολυ γλυκό, δεν συμφωνείτε; 
Στην συνέχεια βάλαμε την ημερομηνία που το στείλαμε για να δούμε πόσο καιρό θα κάνει να το βρει κάποιος και  ένα mail επικοινωνίας για όποιον θελήσει να μας ειδοποιήσει οτι έλαβε το "μήνυμα στο μπουκάλι". 
Να σας θυμίσω να μην ξεχάσετε να μετρήσετε το μέγεθος του χαρτιού που θα χρησιμοποιησετε για το μήνυμα μας. Με άλλα λόγια, το μήνυμα θα πρέπει να χωρά μέσα στο μπουκάλι όταν διπλωθεί "σαν πάπυρος" και φυσικά να έχει και λίγο κενό αέρα έτσι ώστε να μπορείτε να βάλετε τον φελο μετά.

Φυσικά μπορείτε να γράψετε οτι μήνυμα εσείς θέλετε μέσα στο μπουκάλι αλλά να έχετε κατά νου τα εξής:
  • καθώς δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να λάβει το μήνυμα σας, καλό είναι να αποφύγετε να γράψετε τα στοιχεία σας όπως επίθετο, τηλέφωνο και διεύθυνση. Φυσικά εαν επιλέξετε το μήνυμα να γραφτεί από ένα παιδί, θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί και να μην αναφέρετε ούτε την ηλικία αλλά ούτε και άλλα πράγματα που αφορούν την προσωπικοτητα του παιδιού. 
  • Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να περιέχει το μήνυμα σας και μην βιαστείτε να το ετοιμάσετε
  • Εσώκλειστε μια διεύθυνση ίσως μια ταχυδρομική θυρίδα που μπορεί να έχετε ή ένα mail που νιώθετε άνετα να το μοιραζεσθε με άτομα που δεν γνωρίζετε. 
  • Μην συμπεριλαβετε το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  (facebook, tweeter, instagram κλπ) μιας και δεν γνωρίζετε ποιος και πότε θα λάβει το μήνυμα σας

 Ύστερα, σταθεροποιησαμε το μήνυμα μέσα στο μπουκάλι, κάνοντας το ένα ρολό και προσθέσαμε μερικά άνθη λεβάντες για να το κάνουμε πιο όμορφο!
Μην χρησιμοποιησετε αυτοκόλλητη ταινία ή λάστιχο για να σταθεροποιησετε το ρολό, καθώς με την ήλιο, θα κολλήσει αρκετά και μπορεί το χαρτί να αλλοιώσει αυτό το σημείο και να χαθεί το μήνυμα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιησετε ένα κομμάτι σπάγγο ή νήμα. 
Βουλώσαμε το μπουκάλι με το μήνυμα με έναν φελλό και ειμασταν έτοιμοι!!



Διαλέξαμε ένα απόγευμα που ο ήλιος δύει να ρίξουμε  το μπουκάλι μας στη θάλασσα με ευχές να βρει γρήγορα κάποιον να διαβάσει το μήνυμα μας! Είδαμε το μπουκάλι μας πως άρχισε να ταξιδεύει μέσα στο νερό καθώς επέπλεε και η θάλασσα το επερνε μακριά από εμάς! Το θέαμα ήταν εκπληκτικό μιας και ο ήλιος είχε αρχίσει να χάνετε. Καθίσαμε στην ακροθαλασσια και αγναντευαμε για αρκετή ώρα το μπουκάλι να προχωρά μέσα στην θάλασσα και να χάνεται. 


Μερικές συμβουλές ακόμα
που σίγουρα θα ακολουθησουμε και την επόμενη χρονιά
  • μην πετάξετε το μπουκάλι κοντά σε ακτές με βράχους μιας και το κύμα θα το φέρει σε αυτούς και το μπουκάλι θα σπάσει
  • διαλέξτε μια ακτή με μπόλικη αμμουδιά και αν είναι δυνατόν με αρκετά ρεύματα έτσι ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει αρκετά το μήνυμα σας
  • για να κάνετε το μπουκάλι σας πιο ευδιάκριτο μπορείτε να γράψετε απ'εξω με ανεξίτηλο ίσως χρώμα κάποιο μήνυμα όπως "προσοχή περιέχει μήνυμα" "sos έχει μήνυμα"
  • χρησιμοποιηστε καλύτερα ένα γυάλινο μπουκάλι και σίγουρα εαν είναι χρωματιστό θα είναι ακόμη πιο ευδιάκριτο από μακριά
  • τα πλαστικά μπουκάλια κάθε χρόνο σκοτώνουν πολλά ψάρια και ζώα της θάλασσας γι΄ αυτό μην τα χρησιμοποιειτε

Αποχαιρετισαμε το καλοκαίρι και περιμένουμε τα νέα από το μήνυμα στο μπουκάλι!
 Καλό Σεπτέμβρη να έχουμε👱!



6 comments:

Unknown said...

Τι ωραία ιδέα. Θα το επιχειρήσουμε του χρόνου!!! Καλή Επιστροφή!

Mαρία Γεωργακού said...

@Athanasia-Creations with fantasy ποτε δεν ειναι αργα. Ειδικα εσεις που ειστε μακρια, θα ειχε ενδιαφερον να στειλετε ενα μπουκάλι να δούμε πού θα εφτανε

Yianna Panou said...

Υπέροχη ιδέα! Το έχω σκεφτεί πολλες φορές αλλά φοβόμουν όπως λες τα στοιχεία! Ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί την λύση του email!!! Είμαι σίγουρη πως θα το κάνουμε, ίσως και φέτος!!!

Unknown said...

Τέλειο Μαρία. Τυχερά τα παιδιά σου με εσένα μαμά. Η ζωή τους δεν θα είναι καθόλου 'πληκτική'.

Ελπίδα - two boys and hope said...

πραγματικα όμορφη ιδεα!! Σε ευχαριστουμε που τη μοιραστηκες μαζι μας Μαρία μου!! φιλια

My Little World said...

Τι όμορφο έθιμο! Εύχομαι τώρα που το ξεκινήσετε να το διατηρήσετε για χρόνια! Φιλιάαα