#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 25 January 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο4-Beauty and wellness tips for moms No4



Φαίνετε ότι τα μυστικά ομορφιάς και ευεξίας αρέσουν στο αναγνωστικό μου κοινό, οπότε συνεχίζουμε δυναμικά!
Σήμερα θα αναπτύξουμε το θέμα σπυράκια στο πρόσωπο. Μπορεί στην εφηβεία, η εμφάνιση των σπυριών να ήταν κάτι συνηθισμένο και αποδεκτό αλλά όσο μεγαλώνουμε και ειδικά όταν πλέον γινόμαστε μαμάδες, δεν θέλουμε να έχουμε ούτε ένα σπυράκι στο πρόσωπο σας.



Τα σπυράκια ή το σπυράκι σε αυτές τις ηλικίες προέρχονται από διάφορες αιτίες. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο είναι ότι όλα τα σπυράκια δεν είναι ίδια.  Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς λόγους
Ακμή (ορμονική, λανθασμένα καλλυντικά, λογω εργασίας)
Αστάθεια ορμονική (λίγες μέρες πριν ή μετά την περίοδο)
Δερματικό πρόβλημα- πάθηση
Συνήθως, το facemapping  σε συνδυασμό με εξέταση του τρόπου ζωής που έχετε θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε την αιτία του προβλήματος.
Εάν πάσχετε από ακμή, σύμμαχος σας στην αντιμετώπιση της είναι κάποιος επαγγελματίας του χώρου (αισθητικός, δερματολόγος).Σε αυτή την περίπτωση, να έχετε κατά νου να μην κάνετε τα γνωστά λάθη που κάνουν πολλές μαμάδες  και συνήθως κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Σαφέστατα η τακτική ότι «αν σπάσεις ένα σπυράκι θα εμφανιστούν και άλλα φυσικά και ισχύει». Αυτό συμβαίνει γιατί «πατώντας»  το σπυράκι  λάθος πολλές φορές μολύνεται και την γύρω περιοχή. Θα σας πρότεινα, να μην το πειράζετε και να αφήσετε το .. πάτημα σε κάποιο ειδικό (στην επαγγελματία αισθητικό λέω εγώ καλύτερα).

Aπο το φωτ. αρχείου του Elixir Spa, Θήβα

Οπότε πάμε τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας εμφανιστεί «το σπυράκι της περιόδου». Απλά να σας αναφέρω ότι στην γλώσσα της αισθητικής όταν αναφερόμαστε στο σπυράκι περιόδου, μιλάμε για αυτά τα 1-2 σπυράκια που εμφανίζονται ξαφνικά λίγες μέρες πριν ή μετά την εμμηνοριακή περίοδο της γυναίκας.  
Στην περίπτωση λοιπόν, που πάσχετε από το «σπυράκι της περιόδου» μπορείτε εάν θέλετε να μειώσετε το χρόνο εμφάνισης του με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας το θαυματουργό tea tree  η το ταπεινό λεμονάκι. Το οινόπνευμα είναι ένα ακόμη προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική χρήση και να βοηθήσει το σπυράκι να επουλωθεί ακόμα πιο γρήγορα. Παλαιοτερα μια Πολωνέζα πελάτισσα μου ανέφερε ότι στην Πολωνία συνηθίζεται στα σπυράκια να βάζουν ιώδιο (σαν αντισηπτικό). Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η τακτική δεν χρησιμοποιείται πλέον καθώς μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα.
Για να ξηράνετε το σπυράκι πιο γρήγορα λοιπόν, και πάνω σε καθαρό δέρμα, στάζετε μερικές σταγόνες από το υλικό που ανέφερα παραπάνω σε μια καθαρή μπατονέτα και εμποτίζετε το σπυράκι. Σας προτείνω την όλη διαδικασία να την κάνετε το βράδυ για να μην υπάρχει φόβος εγκαύματος του δέρματος από τον ήλιο ή δημιουργία φωτοευαισθησίας. Αυτή την διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σαν θεραπεία για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, θα δείτε ότι το σπυράκι δεν είναι και τόσο έντονο και έχει πάρει τον δρόμο του!

3 comments:

Δεσποινα Κολαγκη said...

υπεροχη αναρτηση!!! αχ αυτά τα σπυρακια περιοδου χιχιιχ

Ntina said...

Το ποστ σου δεν θα μπορούσε να μου είναι πιο χρήσιμο! Εδω και καιρό ταλαιπωρούμε από ακμή (μου το επιβεβαίωσε δερματολόγος) και σπυράκια περιόδου! Μου φάνηκε και περίεργο μιας και έχω περάσει την εφηβεία εδώ και πολύ καιρό! Πολύ χρησιμες συμβουλές, να 'σαι καλά!
Ντίνα, happygirlycrafty.blogspot.gr

Mαρία Γεωργακού said...

Ευχαριστω για τα καλα λογια. ntina nt ελπιζω να σε βοηθησει