#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 4 December 2016

Φτιάχνω γαντάκια-τερατάκια για μικρά χεράκια- diy monster themed gloves



Τα παιδιά μου έχουν ατοπικό δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι τους χειμερινούς μήνες και ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες , το δέρμα τους υποφέρει και γίνετε τόσο ξηρό και τραχύ που αρχίζει να τους πονά και να ξεφλουδίζει. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το χρυσό τρίπτυχο: η ενυδάτωση του δέρματος (θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση τι κάνουμε γι’αυτό), η διατροφή και η προστασία του με κάλυψη.
Όσον αφορά την κάλυψη, τα γάντια είναι αυτό που χρειάζονται. Και μπορεί η κόρη μου, σαν μεγαλύτερη, να έχει πειστεί για την κατάσταση του δέρματος της και τις  ιδιαίτερες ανάγκες που αυτό έχει, αλλά πώς να πείσεις ένα αγόρι ηλικίας 4 παρά κάτι να φορά γάντια;
Ευτυχώς τα αγαπημένα του τερατάκια, μου βρήκαν την λύση! Σκέφτηκα λοιπόν να του φτιάξω γαντάκια με σχέδιο τερατάκια! Έτσι κάθε πρωί δεν θα έχουμε «μάχες» να φορέσουμε τα γάντια για να είναι τα χεράκια μας ζεστά.


Η κατασκευή που σας παρουσιάζω την έκανα σε 40 λεπτά κυριολεκτικά! Εάν πάλι δεν θέλετε να ράψετε τα μέρη που σας αναφέρω,   θα την έχετε τελειώσει ακόμα πιο γρήγορα. Α! τα γαντάκια αυτά είναι και μια ωραία ιδέα για οικονομικό δωράκι σε παιδάκι ειδικά τώρα που έρχονται οι γιορτές ή και για αναμνηστικό δωράκι σε παιδικό παρτυ.

Θα χρειαστείτε
Ένα ζευγάρι γαντάκια σε ότι χρώμα θέλετε (εγώ τα προμηθεύτηκα από το γνωστό μεγάλο κατάστημα με παιχνίδια, προς  1,5 ευρώ τα δυο ζευγάρια)

Κομμάτια τσόχας χειροτεχνίας (και πάλι σε ότι χρώματα θέλετε)
Ματάκια χειροτεχνίας (τα γνωστά που βάζουμε στα χαρτόνια)
Κλωστές σε ανάλογα χρώματα με βάση τις τσόχες που θα χρησιμοποιήσετε (σε περίπτωση που τα ράψετε)
Βελόνα και ψαλίδι
Πιστόλι σιλικόνης και κόλλα σιλικόνης

Εκτέλεση
Κόβετε σε σχήμα κύκλου (στο περίπου) αφού φτιάχνουμε τερατάκι) 4 κομμάτια. Οι κύκλοι αυτοί θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι από τα ματάκια που θα χρησιμοποιήσετε.
Στην συνέχεια κόβετε σε μορφή ζιγκ ζαγκ, δυο κομμάτια τσόχα σε άλλο χρώμα. Αυτά τα είναι τα δοντάκια από το τερατάκι. Εγώ χρησιμοποίησα ψαλίδι ζιγκ- ζαγκ αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Δεν σας δίνω διάσταση από αυτή την λωρίδα μιας και θα πρέπει να είναι ανάλογη με το σημείο όπου θα την τοποθετήσετε δηλαδή λίγο πιο πάνω από το σημείο που ξεκινούν τα δάχτυλα από τα γάντια. 


Επόμενο στάδιο το ράψιμο ή κόλλημα της τσόχας που κόψαμε παραπάνω πάνω στα γάντια. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μπελαλίδικο αυτό το κομμάτι μιας και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην ράψετε τα γάντια αλλά αξίζει τον κόπο γιατί έτσι τα γάντια γίνονται πιο ανθεκτικά στο χρόνο και στο πλύσιμο. Ράβουμε με την ανάλογη λοιπόν κλωστή τα κυκλάκια (για ματάκια) (2 σε κάθε γάντι) και στην συνέχεια και τα δοντάκια από το τερατάκι.
Τέλος, με την κόλλα σιλικόνης κολλάμε τα ματάκια χειροτεχνίας πάνω στους κύκλους που κολλήσαμε προηγουμένως.
Αυτό ήταν! Τα γαντάκια είναι έτοιμα για τα μικρά χεράκια.
Καλή επιτυχία!

3 comments:

zina said...

Φοβερη ιδεα!!!! θα το κανω :)

Maria Naka said...

Τέλεια ιδέα πραγματικά! Και τέρμα ο πόλεμος για να τα φορέσουν!

Mαρία Γεωργακού said...

Zina Z περιμενω φωτο σου!. Maria Naka νομιζω οτι οταν εχεις αγορια πολλα στο σπιτι αυτη ειναι μια λυση