#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 9 April 2018

Διαβάσαμε: Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου-Διαγωνισμός -EΛΗΞΕ

Το σημερινό βιβλίο που θέλω να σας παρουσιάσω είναι αρκετά ιδιαίτερο. Άλλωστε όπως σας έχω αναφέρει, στο ιστολόγιο μου θα βρείτε παιδικά βιβλία που επιλέγουμε μαζί με τα παιδιά μου και είναι πραγματικά πολύτιμα να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη σας.  Το συγκεκριμένο το διαβάσαμε πριν από λίγες μέρες και αμέσως μας κατέκτησε, μαμά και παιδιά. Ονομάζεται "Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου" της Δελίνας Βασιλειάδη από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. 



H Λίλα, ένα μικρό κοριτσάκι, μια μέρα αποφασίζει να πάει μια βόλτα στο δάσος. Εκεί ξαφνικά βρίσκει  ένα μικρό ουράνιο τόξο που είναι πολύ στεναχωρημενο. Το μικρό ουράνιο τόξο, δεν μοιάζει με τα ουράνια τόξα που γνωρίζουμε. Είναι θλιμμένο και χωρίς χρώματα. Είναι μόνο γκρι! Έχει χάσει όλα τα χρώματά του. Το μικρό κορίτσι υπό την καθοδήγηση της Σοφής Κουκουβάγιας, αναλαμβάνει να βοηθήσει το ουράνιο τόξο να βρει και πάλι την χαρά και τα χρώματά του.  Η Σοφή Κουκουβάγια τους συμβουλεύει να ψάξουν στην φύση να τα βρουν. Έτσι, η Λίλα ψάχνει να βρει τα χρώματα που είναι κρυμμένα στα λουλούδια. Κάθε λουλούδι, ένα χρώματα. Κάθε χρώμα και μια διαφορετική μυρωδιά. Κόκκινο, μπλε, ιώδες, πορτοκαλί, κίτρινο, βιολετί, πράσινο. Ένα ταξίδι στον κόσμο των λουλουδιών και αρωμάτων μόλις ξεκινά! Η Λίλα θα καταφέρει να κάνει και πάλι ευτυχισμένο το μικρό ουράνιο τόξο και έτσι αυτό θα μπορέσει και πάλι να είναι στον ουρανό υπερλαμπρο και φωτεινό. 


Το παραμύθι "Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου" είναι μια τρυφερή ιστορία για παιδιά ηλικίας από 4 χρονών και πάνω. Ένα παραμύθι που μέσα από τα χρώματα και την φύση μας μιλάει για την καλοσύνη και  την αγάπη.  Η μικρή Λίλα βοηθά τον καινούργιο της φίλο, το ουράνιο τόξο να βρει και πάλι την χαρά. Η δύναμη της φιλίας είναι μια πολύ σημαντική και τονίζεται  στην ιστορία. Η συμπόνοια και η προσφορά είναι αξίες που θέλει να  μεταδώσει η συγγραφέας μέσα από την  ιστορία της.  Επίσης μου άρεσε που η συγγραφέας θέλησε να περάσει τα μηνύματά της μέσα απο τον κόσμο της φύσης και ειδικότερα τα λουλούδια. Έτσι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με νέες λέξεις από τον κόσμο των λουλουδιών και θα θελήσουν να γνωρίσουν τα λουλούδια και φυτά που αναφέρονται στο παραμύθι. Στο τέλος του παραμυθιού θα βρείτε μια σειρά απο ευχάριστα παιχνίδια όπως και χρωμοσελίδες εμπνευσμένες από το παραμύθι. Aξιζει να σημειωθεί οτι το παραμύθι έχει γίνει ήδη θεατρική διασκευή. 
Η εικαστικός Δελίνα Βασιλειάδη (άλλωστε έτσι την γνωρίσαμε) μας απέδειξε οτι είναι πολυταλαντη μέσα από την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Η έμπνευση αυτής της ιστορίας γεννήθηκε από την ανάγκη της ίδιας της συγγραφέως να δημιουργεί παιδικές ιστορίες για την κόρη της. Η ίδια θέλησε να δημιουργήσει τρυφερές ιστορίες που ν΄ απευθύνονται στα παιδιά και να έχουν ωραία νοήματα για αυτά.Την εικονογραφηση του παραμυθιού ανέλαβε η Βικτώρια Καπλάνη. Όμορφες ζωγραφιές που τραβούν την προσοχή των παιδιών. 
Το παραμύθι "Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου" είναι υποψήφιο στα βραβεία Βιβλίων Public στην κατηγορία "Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία" και νομίζω αξίζει την ψήφο σας πατώντας εδώ 


Όπως σας ανέφερα το βιβλίο "Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου" της Δελίνας Βασιλειάδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και δύο τυχεροί μπορούν να κερδίσουν από ένα αντίτυπο παίρνοντας μέρος στην κλήρωση.

Ενας τυχερός θα αναδειχθεί μέσω facebook και ένας μέσω instagram

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μέσω instagram
Για να πάρετε μέρος και να ακολουθήσετε τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ 

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μέσω facebook
Για να πάρετε μέρος και να ακολουθήσετε τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ

 Γενικοί όροι διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αφορά μόνο κατοίκους από την Ελλάδα που είναι άνω των 18 ετών 
Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι
Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει όλους τους όρους σε κάθε αντίστοιχο  μέσο δεν είναι έγκυρες
Ο τυχερός μέσω facebook θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στην φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook 
Ο τυχερός μέσω  Instagram θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στην φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram 
Οι τυχεροί θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση με το πρόγραμμα random.org
Σε περίπτωση που οι τυχεροί δεν επικοινωνησουν, σε διάστημα 2 ημερών, η κλήρωση θα επαναλειφθει.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων συμμετοχής 
Αν οι τυχεροί μένουν στην Αττική, θα παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία των Εκδόσεων Μιχάλης Σιδέρης στην Αθήνα ενώ αν μένουν στην επαρχία θα σταλούν με ταχυδρομική εταιρία. 

Καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα διαγωνισμού
Στο instagram, νικήτρια είναι η georgiakarakoliou
Στο facebook , νικήτρια είναι η Katerina Feida

No comments: