#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 3 April 2018

Νηστίσιμες λιχουδιές λίγο πριν από το Πάσχα

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και για τους περισσότερους η εβδομάδα αυτή σημαίνει νηστεία. Οι τροφές συνήθως περιορίζονται σε εκείνες που είναι μή ζωικής προέλευσης, το ίδιο και τα γλυκά. Καθώς ακούω έντονα, την ανησυχία μερικών "γλυκατζήδων" οτι δεν έχουν και πολλές επιλογές για γλυκά, σκέφτηκα να σας ετοιμάσω μια ανάρτηση με όλα τα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε και φυσικά να καταναλώσετε αυτές τις μέρες χωρις τύψεις!
Αρχικά, αν αγαπάτε τα γλυκά πρωινά, το νηστίσιμο κεικ με πορτοκαλάδα ΕΨΑ θα το αγαπήσετε. Αφράτο και με μια χαρακτηριστική γλύκα, αυτή της πορτοκαλάδας Εψας θα συντροφεύσει τον καφέ σας ή το τσάι σας.
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης είναι το ιδανικό σνακ για αυτή την περίοδο. Πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεια, θα σας κρατήσουν γεμάτους δύναμη στην δουλειά ή στα ψώνια σας στην αγορά. Αν πάλι είστε που αυτούς που αγαπούν το παραδοσιακό σνακ της νηστείας, το παστέλι, παρασκευάστε το δικό σας μέσα σε λίγα λεπτά. 


Μια ακόμη λιχουδιά που θυμίζει Σκανδιναβία, τα ρολάκια με κανέλα είναι ένα σνακ που θα το καταναλώσετε και δεν θα νιώθετε οτι νηστευετε και στερείστε τροφές. . Εύγευστα και τόσο μυρωδάτα, μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν. Το ταχίνι είναι ένα προϊόν, που καταναλώνετε έντονα την περίοδο της νηστείας. Πλούσιο σε ασβέστιο και πολλές βιταμίνες είναι ιδανική τροφή για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους (μειώνει την χολεστερόλη). Τα βρεφικά μπισκοτάκια που φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά μου είναι πολύ υγιεινά (μέλι, ταχίνι) και πολύ οικονομικά (με μόνο 3 υλικά!). 
Εναλλακτική πρόταση, για την περίοδο της νηστείας αποτελεί και η κομπόστα. Μια δόση από φρούτα και λίγη ζάχαρη είναι ικανές να ξεγελάσουν το μυαλό για την κατανάλωση γλυκού. Τα μηλαράκια που έχετε στο σπίτι και λίγη κανέλα και ετοιμάζετε ένα ωραίο γλύκισμα!
Ενα γλυκό που αγαπούν μεγάλοι και μικροί είναι το μωσαϊκό ή ο κορμός. Στην βόρεια Ελλάδα και στον Βόλο, το λέμε σαλάμι μιας και θυμίζει το αλλαντικό με την ποικιλία υφών- χρωμάτων  που έχει στο εσωτερικό του. Τι θα λέγατε λοιπόν, για ένα σαλάμι νηστίσιμο με μπόλικη σοκολάτα και χαλβά; 
Αν πάλι θέλετε ενα γλυκάκι για μετά το φαγητό, ο χαλβάς με νισεστέ είναι μια σταθερή αξία στο τραπέζι της νηστείας. Παραδοσιακά σερβίρεται την Καθαρή Δευτέρα, όμως πολλές νοικοκυρές το φτιάχνουν όλες αυτές τις μέρες. 
Για την απογευματινή λιγούρα της νηστείας που λένε, οι λουκουμάδες είναι οτι πρέπει! Με μόνο δυο υλικά, οι λουκουμάδες με ΕΨΑ πορτοκαλάδα, θα σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί παιδευοσασταν τόσο καιρό με άλλες συνταγές. Απλά, γρήγορα και χωρίς κόπο, οι λουκουμάδες θα εκπλήξουν γευστικά  και τους πιο απαιτητικούς "γλυκατζήδες"!


Για το τέλος, σας άφησα τα σπιτικά γλειφιτζουρια. Για να ξεγελάσετε τις μικρούς αλλά και να τα προσφέρετε ως δώρο στα βαφτιστήρια. Βρείτε την συνταγή εδώ 
Καλή επιτυχία!!

Και μην ξεχνάτε

Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: