#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 27 December 2017

Διαβάσαμε: Ρεβιθοκοντούλης

O Ρεβιθοκοντούλης  είναι η νέα άφιξη στην βιβλιοθήκη μας. Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, πρόσθεσε μια ακόμη ιστορία στην αγαπημένη μας σειρά "Παραμύθια.. αλλιώς" από τις εκδόσεις Διόπτρα. 



Μέτα τις επιτυχημένες ιστορίες της "Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα "  και την "Σκουφοκοκκινίτσα" το τρίτο βιβλίο της σειράς αναφέρετε στην ιστορία του Κοντορεβιθούλη. Αρχικά το παραμύθι ξεκινά παρουσιάζοντας την κλασσική ιστορία του Κοντορεβιθούλη. Στην συνέχεια, η συγγραφέας θέλει να παρουσιάζει την ιστορία από μια άλλη οπτική γωνία. 
Η αλήθεια είναι οτι στα περισσότερα παιδιά, όταν τους αφηγηθούν μερικά από τα κλασσικά παραμύθια, γεννιούνται κάποια ερωτήματα. Θυμάμαι παλαιότερα, όταν πρωτοδιαβασαμε τον Κοντορεβιθούλη, τα δικά μου παιδιά, αρχίσανε να με ρωτούν ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία αυτή. Μάλιστα ο γιος μου, σε θεατρικό στο σχολείο του, έπαιξε τον Κοντορεβιθουλη και διαβάσαμε την ιστορία για να γνωρίζει την πλοκή. Έτσι ο ίδιος επισήμανε οτι είναι κουτό, ένα παιδί τόσο έξυπνο σαν τον Κοντορεβιθούλη να μην γνώριζε οτι τα ψιχουλάκια θα φαγωθούν από τα ζώα του δάσους εάν το έριχνε για να ξαναβρεί το δρόμο για το σπίτι του. 
Έτσι όταν η Μαρίνα Γιωτη  και οι εκδόσεις Διόπτρα ετοίμασαν το βιβλίο "Ρεβιθοκοντούλης"  άδραξα την ευκαιρία να ξανασχοληθουμε με το συγκεκριμένο παραμύθι. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος, σύμμαχος μας στην λύση και αυτού του μυστηρίου μας εξηγεί οτι η ιστορία μπορεί και να μην είναι τελικά έτσι. Έτσι ανακαλύπτει οτι ο γίγαντας δεν ήταν τελικά και τεράστιος. Ο Φάνης ο Μπούφος γράφει και ένα γραμμα με παραλήπτη τον διάσημο Κοντορεβιθουλη. Έτσι γνωρίζει τον Ρεβιθοκοντουλη και συνομιλεί μαζί του. Μιλάνε για τον φόβο και όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν. Στο τέλος αντιλαμβανονται οτι ο μόνος τρόπος για να νικήσει κάποιος τον φόβο είναι η αγάπη.


Πρόκειται για ένα βιβλίο που δίκαια έχει ονομαστεί εργαλείο εκπαίδευσης για γονείς και παιδαγωγούς. Το κύριο μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας είναι οτι μέσα από την συνεργασία πολλά πράγματα μπορούν να πραγματοποιηθουν. Επίσης ο φόβος μπορεί να ηττηθεί από την αγάπη. Σαφεστατα, δίνοντας χώρο για πειραματισμό και δημιουργία στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό. Έτσι θα πρέπει πάντοτε να αφήνουμε τα παιδιά να λαμβάνουν δράση ακόμη και αν κάνουν λάθη. Αυτό θα τους βοηθήσει να ωριμάσουν και να ενηλικιωθούν σωστά. 
Ιδανικό βιβλίο για τις  πρώτες σχολικές ηλικίες και όχι μόνο.
Το βιβλίο "Ρεβιθοκοντούλης" μπορεί να το προμηθευτειτε από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε ή να το παραγγείλετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων  Διόπτρα 

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: