#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 28 July 2017

Διασκεδάσαμε παρέα με το βιβλίο "Μαθαίνω να ζωγραφίζω" εκδόσεις Διόπτρα

Όλοι γνωρίζουμε οτι η ζωγραφική είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών. Πέρα από την εξοικείωση στις λεπτές  κινήσεις με την χρήση διαφόρων υλικών, η ζωγραφική  γίνετε τρόπος  έκφρασης των συναισθήματα τους. Τους βοηθά να πειραματιστουν με υλικά και υφές και να δοκιμάσουν να αποτυπώσουν τις ιδέες τους και την φαντασία τους. Αποκτούν κριτική σκέψη και καλλιεργούν την αισθητική. 
Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στην ζωγραφική και εγώ και ο συζυξ !!  ήταν αναπόφευκτο οτι τα παιδιά μου θα αγαπούν την ζωγραφική. Όταν στα χερια μας έφθασε το βιβλίο "Μαθαίνω να ζωγραφίζω" από τις εκδόσεις Διόπτρα, η ζωγραφική έγινε και πάλι η καθημερινή μας ασχολία για όλη την οικογένεια.




Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Εντούτοις μπορώ να σας πω οτι και  για τους ενήλικες είναι χρήσιμο καθώς θα σας βοηθήσει να τελειοποιησετε τις ζωγραφικές σας και τα σχέδια σας. Το βιβλίο πρωτοεκδοθηκε απο τις εκδόσεις Igloo στην Αγγλία και οι εκδόσεις Δίοπτρα το μετέφρασαν και το επιμελήθηκαν στην ελληνική γλώσσα. 
Με την βοήθεια του βιβλίου, θα μπορέσετε να γνωρίσετε διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής όπως επίσης και μίξεις χρωμάτων αλλά και τεχνικές για να φτιάξετε τα δικά σας κολάζ. Πάνω από 60 σχέδια παρουσιαζονται στο βιβλίο, έτσι ώστε το παιδί (και οι γονείς) να μάθουν να ζωγραφίζουν διάφορα σχέδια. 
Τα κολπάκια που παρουσιαζονται στο "Μαθαίνω να ζωγραφίζω" θα βοηθήσουν το παιδάκι σας να τελειοποιησει την τεχνική του στην ζωγραφική σχεδίων με απλό και εύκολο τρόπο. Βήμα βήμα δίνονται οι οδηγίες. Για παράδειγμα δείτε αυτόν τον ιππόκαμπο

Αρχικά ζωγραφίζουμε το κεφάλι φτιάχνοντας ένα οβάλ μεγάλο και δίπλα ένα πιο μικρο οβάλ για μύτη. Τα ενώνουμε μεταξύ τους .
Προσθέτουμε το σώμα με ένα ημικύκλιο και ένα σπιράλ για ουρά κάπως έτσι.




Τώρα προσθέτουμε ακόμη ένα σπιράλ μέσα στο προηγούμενο σπιράλ. ενώνουμε το κεφάλι με το σώμα και την μύτη



Στο πίσω μέρος του κεφαλιού βάζουμε μικρά εξογκώματα κάπως έτσι

Προσθέτουμε το πτερύγιο στην ράχη του και σχεδιάζουμε το μάτι



ολοκληρωνουμε σβήνοντας τις αρχικές γραμμές και 
προσθέτουμε μερικές κατά μήκος του σώματος!Έτοιμος!




Μερικά από τα σχέδια που θα μαθαιτε να φτιάχνετε είναι πρόσωπα, δράκοι, ιππότες, ζώα, πριγκιπισσες, πλοία, πειρατές και πολλά άλλα. 

Σαν παιδί και εγώ, τολμώ να πω οτι βρήκα πολύ διασκεδαστικο αυτό το βιβλίο. Με έκανε να ζωγραφίζω πολύ και μαζί με τα παιδιά περάσαμε και συνεχίζουμε να περνούμε δημιουργικά τις καλοκαιρινές μας ώρες. 
Τώρα σαν γονιος θα πω οτι το "Μαθαίνω να ζωγραφίζω" είναι ένα βιβλίο διασκέδασης για τα παιδιά αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθει και σαν οδηγός απο τους γονείς ή και τους εκπαιδευτικους. Μην μου πείτε οτι όλοι έχουν εκπληκτικές  ικανότητες στην ζωγραφική. Με το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορέσουν να ανεβαίνουν ένα επίπεδο και να μάθουν να ζωγραφίζουν καλύτερα. Φυσικά εαν είστε εκπαιδευτικος και δεν πιάνει καθόλου το χέρι σας, αυτό το βιβλίο θα είναι σωτηρία για εσάς ειδικά την ώρα των εικαστικών.

Στα θετικά του βιβλίου θέλω να επισημάνω οτι είναι πολύ εύχρηστο μιας και είναι σπιράλ. Το χοντρό εξώφυλλο το κάνει να διατηρείται σαν καινούργιο ενώ οι χοντρές σελίδες του δεν θα σας κοπούν ή τσακιστούν εύκολα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ευρητηριο οπότε εύκολα θα μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε να σχεδιάσετε ή να ζωγραφίσετε. 

Τελος θα ήθελα να σας επισημάνω οτι η ζωγραφική είναι έκφραση. Αυτό σημαίνει οτι ο καθένας μπορεί να την εκφράζει με διαφορετικό τρόπο. Τα  παιδιά μας ακόμα και αν δεν ζωγραφίζουν έτσι όπως θα θέλαμε, καλό είναι να τα ενθαρρύνουμε και να τα επαινούμε για την προσπάθεια τους. Επίσης μην καθοδηγείτε πάντοτε το παιδί τι να ζωγραφίσει. Αφήστε το ελεύθερο να ζωγραφίσει αυτό που εκείνο θέλει. Δείξτε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και αφήστε το να εκφραστεί ζωγραφιζοντας. 

Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας το βιβλίο "Μαθαίνω να ζωγραφίζω" από εδώ ή να το παραγγείλετε σε κάποιο βιβλιοπωλείο

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: