#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 31 July 2017

Ecoblueberries: Αγαπημένο μου βιολογικό μυρτιλάκι!

Τα μυρτιλα ή blueberries όπως είναι γνωστά στην Ελλάδα, τα γνώρισα όταν βρισκόμουν στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα φρούτα που θυμίζουν βατόμουρα είναι τα αγαπημένα μου. Στην Αγγλία είναι σε αφθονία, οπότε τα κατανάλωσα σε μεγάλες ποσότητες.
Στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να τα βρείτε σε αφθονία. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι ψαγμένοι νέοι παραγωγοί που ασχολούνται με την καλλιέργεια τους. Ένας από αυτούς είναι ο κύριος Πέτρος Καριπιδης όπου δημιούργησε μια αξιόλογη επιχείρηση που ασχολείται με την καλλιέργεια και παρασκευή προϊόντων από αυτά, την ecoblueberries. 
Από την ecobluerries προμηθεύτηκα τα μύρτιλα μου! Πρόκειται για μύρτιλα αυστηρά βιολογικής γεωργίας που η γεύση τους θα σας ξετρελάνει!





Τι γνωρίζετε όμως για τα μύρτιλα; 
Γιατί είναι καλό να αρχίσετε να καταναλώνετε μύρτιλα;

Το μυρτιλο (vaccinium murtillus)  είναι ένα φυτό πολύ διαδεδομένο στις Βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αμερική παράγεται κάθε χρόνο σε μεγάλες ποσότητες και γι' αυτό είναι πολύ γνωστό. Πολλά γλυκά, ροφήματα και φαγητά έχουν σαν κύριο συστατικό τους το μυρτιλο.




Το μυρτιλο θεωρείται superfood ειδικά αν σκεφτείς την αναλογια μέγεθος καρπού και διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, Ε και περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλλιο, σίδηρο, μαγγάνιο κλπ. Επίσης έχει αυξημένες αντιοξειδωτικες ιδιότητες και συμβάλει στην προστασία της καρδιάς, κατά του καρκίνου και γενικότερα σε παθήσεις γήρατος. Στο εξωτερικό καταναλωνεται πολύ ως μέθοδος πρόληψης των ουρολοιμωξεων. Δεν περιέχει στερόλες (που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας) και έχει λίγες θερμίδες. (wikipedia) Αν κάνετε μια έρευνα για το μυρτιλο στο διαδίκτυο, θα δείτε οτι φημίζεται και για την βελτίωση της όρασης ειδικά για τις νυχτερινές ώρες όπως επίσης και για παθήσεις των νεύρων που σχετίζονται με την γήρανση όπως Alzheimer. Επίσης βοηθά το γαστρεντερικο σύστημα να λειτουργεί καλύτερα και μειώνει την δυσκοιλιοτητα. 
Με τόσα οφέλη δεν είναι κρίμα να μην τα δοκιμάσετε και εσείς;

Τώρα όσον αφορά την γεύση; 
Τα ecoblueberries έχουν μια γεύση που  σίγουρα θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε. Καθώς είναι βιολογικής γεωργίας, θα πρέπει να σας τονίσω οτι η γεύση τους είναι η καλύτερη σε σχέση με άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. 
Εγώ πάντως έκανα το πείραμα μου και ολοκληρώθηκε  με απόλυτη επιτυχία. 
Έβαλα ένα μικρο μπολάκι από τα μύρτιλα ecoblueberries στο τραπέζι του καθιστικού και μέσα σε 15 λεπτά τα παιδιά τα έφαγαν όλα! Πραγματικά, τα παιδιά τα βρήκαν πολύ εύγευστα και τα ονόμασαν τα καινούργια καραμελακια! 
Ιδανικό σαν σνακ στο σπίτι, στον κινηματογραφο αλλά και στο σχολείο, τα ecoblueberries μύρτιλα θα γίνουν η νέα μόδα στο φαγητό των παιδιών. Βέβαια με τόσα οφέλη που έχουν δεν ανησυχώ για την κατανάλωση τους ίσα ισα χαίρομαι πολυ. 
Mε τα λιγοστά που είχα ακόμη στο ψυγείο μου,  μπόρεσα να απολαύσω την γεύση τους μαζί με γιαούρτι!😢



Τα   μυρτιλα ecoblueberries θα βρείτε αυτή την περίοδο φρέσκα στο eshop του ecoblueberries σε μια πολύ οικονομική τιμή ενώ μπορείτε να προμηθευτειτε και κατεψυγμένα ολόκληρο τον χρόνο. Και φυσικά να σας ενημερώσω οτι τα κατεψυγμένα μύρτιλα δεν χάνουν την αντιοξειδωτικη τους δράση οπότε σας προτείνω να τα καταναλωνεται ολο τον χρόνο. 
Τελος μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα προϊόντα της ecoblueberries όπως την μαρμελάδα, το αλλειμα και τον χυμό. Δείτε τα όλα εδώ 
Α και να μην ξεχάσω! Σύντομα θα βρείτε και μια συνταγή ομορφιάς με μυρτιλο οπότε stay tuned! 
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog


1 comment:

Greek Girls Life said...

Πολύ όμορφο κι ενημερωτικό post!
Δεν ήξερα και πολλά για τα blueberries όμως πάντα είχα περιέργεια να τα δοκιμάσω!! Σ' ευχαριστούμε <3
https://greekgirlslife.blogspot.gr/