#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 28 June 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο23- Beauty and wellness tips for moms No23

Όπως σας προανήγγειλα στο προηγούμενο ποστ το σημερινό θέμα είναι τα λιπαρά μαλλιά. Πολλά άτομα πλέον   παραπονιουνται οτι παρόλο που λούζουν τακτικά ίσως και κάθε μέρα τα μαλλιά τους, εκείνα δείχνουν βρόμικα και πολύ λαδωμένα. 

credits



Αυτό συμβαίνει καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής σε μεγαλύτερη ποσότητα από την κανονική. Έτσι τα μαλλιά δείχνουν σαν να είναι λαδωμένα. Μερικοί από τους λόγους που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο είναι ορμονικές διαταραχές, άγχος, κακή επιλογή προϊόντων για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αρρωστειες όπως επίσης και λάθος διατροφή.
Αναμφίβολα στην αγορά θα βρείτε ειδικά προϊόντα που απευθύνονται σε λιπαρά μαλλιά και θεωρώ οτι τα περισσότερα έχουν καλό αποτέλεσμα αλλά σε περίπτωση που έχετε ήδη δοκιμάσει αρκετά και δεν βρίσκετε λύση στο πρόβλημά σας, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή. 

2 είναι τα προϊόντα που χρειάζεσθε. Μαγειρική σόδα και μυλόξυδο!

credits



Μια φορά ανα δεκαπενθήμερο, ακολουθήστε την παρακάτω κούρα για τα μαλλιά σας. 
Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν ουδέτερο ή όσο γίνετε πιο απαλό (ιδανικά αυτά που προορίζονται για παιδιά) και προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη σε νερό. Προσπαθήστε να απλώσετε το "καινούργιο σαμπουάν" κατά μήκος των μαλλιών σας και φορέστε ένα σκουφάκι μιας χρήσης ή μια σακκουλα μιας χρήσης εαν δεν έχετε! Αφήστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 10 λεπτά περίπου και μετά ξεβγάλτε με νερό.
Τώρα χρησιμοποιηστε το μηλόξυδο σαν conditioner, περίπου ένα φλυτσανάκι του καφέ στα μαλλιά (για μαλλιά μετρίου μήκους). Ιδανικά προσαρμόστε την δοσολογία στα δικά σας μαλλιά. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο μόνο στην τρίχα και όχι στο τριχωτό της κεφαλής. 
Ξεβγάλτε ξανά με χλιαρό νερό και τελειώσατε!!

Γιατί μαγειρική σόδα και  μηλοξυδο;
Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ειδικά τότε που δεν υπήρχαν καν σαμπουάν αλλά οι γυναίκες έλουζαν  τα μαλλιά τους με πράσινο σαπούνι.  Επίσης μια μεγάλη μερίδα των  ξηρών σαμπουάν που υπάρχουν στην αγορά, έχουν σαν κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα. 
Το μηλοξυδο είναι ένα προϊόν που δρα όπως το κοινό ξύδι που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να αλλάζει το pH της τρίχας και να το φέρνει στα φυσιολογικά επίπεδα όταν τα μαλλιά έχουν έρθει σε επαφή με την σόδα. Επίσης δρα καθαριστικά αφαιρώντας την υπερβολική λιπαρότητα και προσφέρει γυαλάδα και στιλπνότητα στην τρίχα. Σε αντίθεση με το κοινό ξύδι, δεν έχει έντονη μυρωδιά αλλά πιο διακριτική. 
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να τονίσω οτι η διατροφή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τα μαλλιά σας. Αποφύγετε τροφές επεξεργασμένες και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε επεξεργασμένα λάδια και υποκατάστατα λαδιών και προτιμήστε ελαιόλαδο. 
H κατανάλωση νερού είναι εξίσου σημαντική και για την υγεία των μαλλιών σας. Εξάλλου το νερό είναι χρήσιμο για όλο τον οργανισμό μας. Τέλος περιορίστε το άγχος όσο αυτό είναι δυνατό!
Ελπίζω η συνταγή μου να σας φανεί χρήσιμη. ☺
Στο επόμενο ποστ, σας παρουσιάζω μια ακόμη συνταγή για να διατηρήσετε τα κανονικά σας μαλλιά σας υγιή.

1 comment:

zina said...

ωραια tips! τα κραταω :)