#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 21 May 2017

Διαβάσαμε: Ποιός έκλεψε τον ήλιο; της Κλαιρης Γεωργέλλη

"Ποιος έκλεψε τον ήλιο;' "Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον ήλιο;" Το καινούργιο βιβλίο στην βιβλιοθήκη μας εχει τίτλο "Ποιος έκλεψε τον ήλιο" .


To βιβλίο "Ποιος έκλεψε τον ήλιο" της Κλαίρης Γεωργέλλη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  είναι ένα πολύ χαριτωμένο βιβλίο για τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα μικρούλια θα το αγαπήσουν αμέσως και σίγουρα θα ζητήσουν από τους μεγαλύτερους να τους το  διαβάσουν αρκετές φορές. Επίσης είναι ιδανικό ανάγνωσμα  για τα παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους.
Η ιστοριούλα ξεκινά κάπως έτσι.. Τα ζωάκια όπως κάθε μέρα ξυπνούν και ετοιμάζονται να κάνουν τις καθημερινές ασχολίες. Η γάτα το μπάνιο της, το πουλάκι ετοιμάζεται να φάει το  πρωινό του, η αγελάδα να ετοιμάσει το γάλα. Όμως ξαφνικά διαπιστώνουν οτι αυτό το πρωινό δεν είναι όπως όλα τα άλλα. Κάτι λείπει. Κάτι που το κάνει διαφορετικό από όλα τα άλλα. Δεν υπάρχει ο ήλιος. Ποιος άραγε έκλεψε τον ήλιο; Γιατί έκλεψε τον ήλιο; Στην χώρα των ζώων επικρατεί αναστάτωση. Θα μπορέσουν άραγε τα ζωάκια να μάθουν ποιος έκρυψε τον ήλιο και γιατί; Η κουκουβάγια που είναι σοφή ίσως μπορέσει να τους λύσει το μυστήριο...
Αν και το κείμενο είναι απλό και λιτό, το παραμύθι αυτό είναι τόσο γλυκό που θα το αγαπήσουν και οι γονείς. Είναι οτι καλύτερο για "καληνύχτα" όταν θα βάλετε τα παιδάκια σας για ύπνο. Τα δικά μου παιδιά πάντως κοιμήθηκαν ήρεμα και ονειρεύτηκαν οτι ταξίδεψαν στην χώρα των ζώων και τα βοήθησαν να λύσουν το μυστήριο της κλοπής του ήλιου. 
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην εικονογραφηση αυτού του βιβλίου. Χαρούμενα, λαμπερά χρώματα με έξυπνες εναλλαγές το κάνουν εξαιρετικά ελκυστικό για τους μικρούς βιβλιοφάγους.  Το στυλ αλλά και τα σχήματα που χρησιμοποιήσε η Κλαιρη Γεωργέλλη σε μαγευουν από το πρώτο ξεφύλλισμα. Νομίζω οτι άνετα η εικονογράφηση αυτού του βιβλίου θα γινόταν ένα όμορφο σύνολο από καδρακια να στολίσει ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο χρώμα.



Σαν γονιός, θεωρώ ότι το "Ποιος έκλεψε τον ήλιο" είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για να μιλήσετε στα παιδιά για τον ήλιο και όλα τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο. Αναμφισβητητα τα τελευταια χρόνια όλοι μιλούν για τις βλαβερές συνέπειες που έχει ο ήλιος όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι ο ήλιος είναι ζωοδότης και έχει και ωφέλιμα στοιχεία. Μέσα από το βιβλίο " Ποιος έκλεψε τον ήλιο" και χρησιμοποιώντας τα ζωάκια της ιστορίας μπορείτε να μιλήσετε για όλα τα οφέλη που έχει ο ήλιος. Σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο θα ήταν πολύ χρήσιμο και για τους παιδαγωγούς μικρών ηλικιών.
Ρίξτε μια πρώτη ματιά  και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 
Μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο πατώντας εδώ 
Τέλος αν ψάχνεται ιδέες για το πώς να μιλήσετε στα παιδιά για την ηλιοπροστασία, πάρτε ιδέες από αυτό το ποστ! 



1 comment:

Anna Michti said...

Πολύ όμορφη παρουσίαση Μαρία μου. Ας μην ξεχνάμε και τα οφέλη του ήλιου...