#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 10 May 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο19- beauty and wellness tips for moms No19

Mαης μήνας και ο καιρός σιγά σιγα θυμίζει καλοκαίρι. Σήμερα θέλω να ασχοληθώ και πάλι με την ηλιοπροστασια και τα αντιηλιακα και να καταρρίψω έναν μύθο που ακούω εδώ και αρκετά χρόνια. 
"Όταν φοράς αντιηλιακο, δεν μαυρίζεις. Γι'΄αυτο, να μην φοράς καθόλου ή έστω να φοράς με ελάχιστο δείκτη προστασίας". 





Αυτό είναι 100% λάθος.
Αν έχετε ένα δερμα, που απο την φύση του μαυρίζει, ακόμα και με την αντηλιακή σας προστασία θα μαυρίσει. Εαν έχετε ένα δέρμα που δεν μαυριζει, δεν πρόκειται και πάλι να μαυρίσει με το αντιηλιακο.
Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο για την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του μαυρίσματος δεν είναι η χρήση ή μη του αντηλιακού προϊόντος ούτε και το είδος (λάδι, κρέμα κλπ) αλλά ο φωτότυπος του δέρματός σας. 
Με άλλα λόγια δέρματα με
φωτοτυπο 1 δεν μαυρίζουν ποτέ αλλά καίγονται. Άρα ουτε και με το αντιηλιακο θα πετύχουν μαύρισμα. 
φωτότυπο 2 καίγονται και πάλι εύκολα αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μαυρισουν λίγο. 
φωτότυπο 3 θα μαυρίζουν σταδιακά αλλά θα έχουν μια μπρονζε απόχρωση
φωτότυπο 4 θα μαυρίζουν πιο εύκολα σε σχέση με τον προηγούμενη φωτοτυπο ενώ με 
φωτοτυπο 5 θα μαυρίζουν πανεύκολα και δεν πρόκειται να καούν καθόλου. Θα έχουν μια πολύ σκούρα απόχρωση στο δέρμα είτε χρησιμοποιησουν αντιηλιακο είτε όχι. 

credits

Άρα με την χρήση του αντηλιακού, τα δέρματα που  έχουν φωτοτυπο 3 και 4 (το 4 είναι αυτό που έχουν συνήθως οι μεσογειακοί λαοί) θα μαυρίσουν πιο αργά αλλά σταθερά. Έτσι δεν θα ξεφλουδιστεί το δέρμα τους και το μαυρισμα θα διατηρηθεί για περισσότερο χρονικό διάστημα. 
Για να διαλέξετε το κατάλληλο προϊόν προστασίας για τον ηλιο, μπορείτε να συμβουλευτειτε αυτό το ποστ που έγραψα παλαιότερα. 


*υπάρχουν άλλοι δυο φωτότυποι (6 και 7) αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς γιατί αφορούν κυρίως τα δέρματα με χαρακτηριστικα της Αφρικής κυρίως δηλ μαύρο - νέγρικο χρώμα, και σγουρά μαλλια

3 comments:

Δεσποινα Κολαγκη said...

Εγω παλι ειμαι 1 με λιγο απο 2 αχααχαχα και ειμαι και ξανθια.πηγαμε.για.παχνιδι το σκ θαλασσα εβαλα παντου αντηλιακό εκτος απο τη πλατη μου το αποτελεσμα κατακαηκα στη πλατη μου :(

ElinaChris said...

Πολύ χρήσιμο το ποστ σου!
Πάντα και παντού αντιηλιακό. Δεν παίζουμε μ αυτά!
https://beautyproject-elinachris.blogspot.gr/

Unknown said...

Ευχαριστούμε πολύ!