#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 17 May 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο20- beauty and wellness tips for moms No20

Ακμή! Μια λέξη που προκαλεί ρίγη σε έφηβους και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η ακμή όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, κάνει την εμφάνισή της με ένα μικρο σπυράκι που στην συνέχεια όλο και μεγαλώνει και μαζί του εμφανίζονται και πολλά άλλα σπυριά.  Οι αιτίες που την προκαλούν πολλές και διαφορετικές.


Η διατροφή  και οι συνήθειες γύρω από ως έχουμε πει μπορεί να ευθύνονται για την δημιουργία της.  
Απο την άλλη, κάποια λάθη που σχετίζονται με την περιποίηση μπορούν να ευθύνονται για την δημιουργία ακμής στο δέρμα σας. 

credits



Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να ευθύνεται για την δημιουργία ακμής είναι τα καλλυντικά. Κάποια καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να είναι η αιτία της ακμής. Συγκεκριμένα, εαν έχετε προδιάθεση για ακμή (συνήθως άτομα που είχαν ακμή παλαιότερα, έχουν ένα δέρμα που υποτροπιάζει στην ακμή συχνά) και χρησιμοποιειται λανθασμένα καλλυντικά για τον τύπο του δέρματος σας, η ακμή είναι σίγουρη. Έτσι θα σας πρότεινα, εαν έχετε ένα δέρμα λιπαρό ή μεικτό να χρησιμοποιειτε ενυδατικα προϊόντα σε μορφή fluid, τζελ και γενικότερα σε περισσότερο υγρή μορφή παρά λιπαρή σαν κρέμα. Τα προϊόντα σας θα πρέπει κατά κανόνα να είναι λεπτορρευστα/υγρά και να αποφευγετε τα καλλυντικά σε μορφή κρέμας. Το ιδιο ισχυει και για τα προϊόντα μακιγιάζ. Όχι λιπαρά make up. Eπίσης στην συσκευασία καλό θα είναι να αναγράφουν oil free ή non comedogenic που σημαίνει οτι δεν είναι λιπαρά και δεν προκαλούν φαγέσωρες δηλαδή μαύρα στίγματα (ήπια ακμή). Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλα τα προϊόντα τύπου body lotion όπως επίσης και για τα αντιηλιακά. 
Πολλοί ειδικοί που ασχολούνται με την ακμή, χρησιμοποιουν το face mapping έτσι ώστε να προσδιορίσουν τον λόγο της εμφάνιση της. Συνήθως προτείνουν λύσεις που έχουν άμεση σχέση με την αιτία και τις περισσότερες φορές βρίσκουν λύση στο πρόβλημα. 
Πριν καταλήξετε, ποια είναι η αιτία που δημιουργείτε ακμή το δικό σας δέρμα, ρίξτε μια ματιά εδώ για να διαβάσετε τους μύθους γύρω από την ακμή. 
Εσείς τι καλλυντικά χρησιμοποιειτε; 

3 comments:

zina said...

πολυ καλη αναρτηση! ευχαριστουμε !

Bliss Seeking Mom said...

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!! Έχω ακμή από τα 17. Έχω καταλήξει σε κάποια καλλυντικά και κάθε βράδυ μετά το πλύσιμο καθαρίζω με λευκό ξύδι.Σώθηκα! Δεν ξαναείδα σπυράκι! Φιλιά!

Mαρία Γεωργακού said...

Πολυ χαιρομαι που βρηκατε πληροφοριες χρησιμες