#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 17 March 2017

Διαβάσαμε "Οι Δεινόσαυροι" της Μαρίας Αρφε

Όταν η κόρη μου ζήτησε παραμύθια με δεινόσαυρους παραξενεύτηκα. Είχα ακούσει από αγορομάνες, οτι σχεδόν όλα τα αγοράκια περνούν την φάση με τους δεινόσαυρους κάποια στιγμή στην παιδική ηλικία αλλά να σου ζητά κορίτσι να διαβάσει για τους δεινόσαυρους δεν είναι και τόσο αναμενόμενο. Βέβαια από την άλλη με τόσα παιχνίδια που παίζει ο μικρός με δεινόσαυρους, τι να περιμένει κανείς. 
Έτσι και εγώ έψαξα στα βιβλιοπωλεία για βιβλία σχετικά με τους δεινόσαυρους και βρήκα το "Δεινόσαυροι" της Μαρίας Αρφε από τις εκδόσεις Ηρα. 


Οι Δεινόσαυροι είναι ένα βιβλίο που τυπώθηκε μόλις το 2016. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ιδανικό για την νηπιακή αλλά και σχολική ηλικία. Ευκολοδιαβαστο ακόμα και για τα παιδιά που ξεκινούν μόνα τους να διαβάζουν,αυτό το βιβλίο θα αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες. 
Στο βιβλίο υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μεγάλα τέρατα που κυριάρχησαν στην γη πριν από αιώνες. Οι "φοβερές σαύρες" όπως μας τις αποκαλύπτει η συγγραφέας  ζούσαν και στην ξηρά αλλά και στην θάλασσα. Ακόμη κάνει αναφορά στα είδη των δεινοσαύρων και παρουσιάζει με ευχάριστο τρόπο μερικούς με παράξενη εμφάνιση και περίεργες ιδιότητες- προτιμήσεις. Η συγγραφέας προσεγγίζει την ζωή και τα είδη των δεινοσαύρων με απίστευτες περιγραφές που έχουν σαν αποτέλεσμα να γεννούν όμορφες εικόνες στα μυαλουδακια των παιδιών. Μέσα από διασκεδαστικες εξηγήσεις, το παιδί μπορεί να μάθει πως τρέφονταν οι δεινόσαυροι αλλά και πως αμύνονταν. 



Εμείς έχουμε διαβάσει ήδη το συγκεκριμένο βιβλίο 5-6 φορές και επειδή πλέον ο γιος μου θέλει να το διαβάζουμε συνέχεια, η αδερφή του πολλές φορές το διαβάζει ευχάριστα σε εκείνον. 
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι η εικονογράφιση είναι αξιοζήλευτη σε αυτό το βιβλίο.  Ο Σταμάτης Παπαδημος έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά ολόκληρο το βιβλίο και οι εικόνες του μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο επίσημο site των εκδόσεων Ήρα  αλλά και στην σελίδα των εκδόσεων στο facebook

Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Aν σας αρέσουν οι δεινόσαυροι, δείτε και αυτό το βιβλίο "Διαβάζω, φτιάχνω και παίζω με τον τυραννόσαυρο" από τις εκδόσεις Susaeta και
Παίξτε παρέα με τους δεινόσαυρους 

2 comments:

Anna Michti said...

Πολύ όμορφη και προτωτυπη πρόταση Μαρία μου...

Mαρία Γεωργακού said...

Anna Michti ευχαριστω πολύ !!!!!