#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 9 January 2017

12+1 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο- 12+1 ways to use almond oil



To αμυγδαλέλαιο (prunus dulcis) είναι ένα φυσικό φυτικό λάδι με ελαφριά υφή που έχει την δυνατότητα να εισέρχεται στο δέρμα πολύ εύκολα. Έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες καθώς περιέχει βιταμίνη Ε σε μεγάλες ποσότητες όπως και πολλά ιχνοστοιχεία αλλά και οξέα (παλμιτικο, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο δέρματος. Αυτό το καθιστά να είναι πολύ χρήσιμο στην κοσμητολογια και γιατί πολλά καλλυντικά περιέχουν αμυγδαλέλαιο.
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα λάδι που αγαπώ πολύ και το χρησιμοποιώ συχνά σε καλλυντικές παρασκευές (αντικουνουπικό προιον- λάδι για τις ψείρες ). Με αφορμή την ερώτηση μιας φίλης για τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το αμυγδαλέλαιο, σας παρουσιάζω τις δικές μου προτάσεις ομορφιάς.



1.Σαν ενυδατικό λάδι σώματος
Τον χειμώνα που το δέρμα μας γίνετε αρκετά ξηρό, το αμυγδαλέλαιο είναι οτι καλυτερο για να ενυδατώσουμε το δέρμα σας ειδικά στο σώμα. Μετά το μπάνιο, μου αρέσει να προσφέρω μια μίνι φροντίδα στο σώμα μου απλώνοντας αμυγδαλέλαιο. Απλώνεται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Φυσικά μπορείτε να αρωματίσετε το λαδάκι σας και να έχετε μια ωραία μυρωδιά. Προτείνω τα αιθέρια έλαια που είναι αγνά. Στις αρωματικές μου προτάσεις σίγουρα θα βρείτε μία να σας ταιριάζει.

2.Σαν ξεβαφτικό- demaquillage
Πολλές φορές όταν θέλω να ξεβάψω το πρόσωπο μου και ειδικότερα τα μάτια μου και έχω ξεμείνει από γαλάκτωμα  demaquillage  χρησιμοποιώ το αμυγδαλέλαιο. Στάζω μερικές σταγόνες από το λάδι σ’ένα δίσκο από βαμβάκι και με απαλές κινήσεις ξεβάφω το πρόσωπο. Στην συνέχεια, ξεπλένω το πρόσωπο  με καθαριστικό. Ειδικά στα μάτια, έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να ξεβαψει τα προϊόντα μακιγιάζ ενώ  παράλληλα θρέφει την περιοχή και την ενυδατώνει. Έτσι πετυχαίνω να έχω πιο μαλακές βλεφαρίδες που δεν σπάνε από την καθημερινή χρήση προϊόντων μακιγιάζ.
3. Φυσικό απολεπιστικο προσώπου
Η απολέπιση είναι καθοριστική για ένα δέρμα λαμπερό χωρίς  να είναι θαμπό. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας απολεπιστικο προϊόν ανακατεύοντας αμυγδαλέλαιο με ζάχαρη. Ανάλογα  με πόσο «σκληρό» θέλετε να είναι για το δέρμα σας, θα προσθεσετε περισσότερη ζάχαρη. Ανακατέψτε το μίγμα και με κυκλικές κινήσεις θα κάνετε την δική σας απολέπιση σε πρόσωπο και λαιμό. Ξεβγαλτε το μίγμα με χλιαρό νερό και συνεχίστε με την ενυδατική σας κρέμα. Χρησιμοποιήστε αυτό το μίγμα 1 φορά την εβδομάδα.



4. Ως φυσικό κατευναστικό προϊόν για ξηροδερμία και συγκάματα
Η ξηροδερμία είναι ένα δερματικό πρόβλημα πολύ δύσκολο όταν το έχεις. Τα παιδιά μου έχουν ατοπικο δέρμα και από μωρά προσπαθούσα να κατευνάσω αυτό το πρόβλημα που τα στενοχωρούσε. Το μασάζ με βοήθησε αρκετά να μειώσω το αίσθημα καύσους και φαγούρας που ένιωθαν. Εδώ θα βρείτε οδηγίες για να κάνετε ένα πλήρη βρεφικό μασάζ στο μωράκι σας.
Τον χειμώνα θυμάμαι, η ξηροδερμία στο δερματακι τους ήταν τόσο έντονη που προκαλούσε εκζέματα (ειδικά στις περιοχές όπου ακουμπούσε η πάνα). Το αμυγδαλέλαιο με βοήθησε αρκετά να περιορίσω αυτό το πρόβλημα. (Απλά να σας αναφέρω ότι οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν κρέμες-αλοιφές που  περιέχουν κορτιζόνη- μια ουσία που μειώνει το έκζεμα αλλά έχει άλλες αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό). Ευτυχώς, η φύση μας έχει προσφέρει το αμυγδαλέλαιο που είναι πολύτιμο σε αυτές τις περιπτώσεις. Χρησιμοποιούσα το αμυγδαλέλαιο ατόφιο πάνω στο δερματακι τους κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Επίσης ξέπλενα την περιοχή όπου ακουμπούσε η πάνα ΜΟΝΟ με αμυγδαλέλαιο. Η περιοχή γινόταν λιπαρή όμως δεν την ξέπλενα με νερό. Αυτό ήταν σωτήριο βήμα ειδικά για τα συγκάματα!
Ακόμη και σήμερα, το τοπικό δέρμα μας ταλαιπωρεί. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το χρυσό τρίπτυχο: η ενυδάτωση του δέρματος, η διατροφή και η προστασία του με κάλυψη.(Διαβάστε εδω πώς καλύπτουμε τα χεράκια) Το αμυγδαλέλαιο είναι σύμμαχος μου όσον αφορά την ενυδάτωση.  Κάθε βράδυ ενυδατώνω τα χεράκια τους με αμυγδαλέλαιο.

5. Λάδι ξυρίσματος
Τα λάδια ξυρίσματος αρχίζουν και πάλι να κατακλύζουν την αγορά, ευτυχώς για καλό όσον ξυρίζονται. Οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν πάρα πολύ από τις ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου. Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα λάδι που αν χρησιμοποιηθεί ως λάδι ξυρίσματος θα ενυδατώσει την περιοχή και παράλληλα θα μαλακώσει την τρίχα. Έτσι η τρίχα θα «ξυριστεί» πιο εύκολα! Διαβάστε εδώ τα στάδια  φροντίδας που προτείνω για την ανδρική επιδερμίδα.

6. Σαν προϊόν φροντίδας για τα μαλλιά
Τα μαλλιά μας συχνά ταλαιπωρούνται από προϊόντα styling. Επίσης είναι δείκτης υγείας για τον οργανισμό μας. Μη ισορροπημένη διατροφή και  πολλά προϊόντα και μέθοδοι styling  κουράζουν την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλης. Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να θρεψει την τρίχα (μειώνει αισθητά την ψαλίδα) και να δυναμώσει την ρίζα. Προσφέροντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλης, τα μαλλιά αναζωογονούνται. Από την αρχαιότητα, οι Ινδοί χρησιμοποιούν πολλά φυτικά λάδια – και το αμυγδαλέλαιο- για να ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών τους αλλά και ολόκληρου του οργανισμού τους με την μέθοδο του Indian Head Massage.
Επίσης κάνοντας την παρακάτω θεραπεία(1 φορά τον μήνα), θα πετυχετε ακόμα πιο δυνατά μαλλιά. Λουστείτε με ένα όσο γίνετε πιο φυσικό σαμπουάν. Στην συνέχεια, με μια πετσέτα στεγνώστε όσο μπορείτε περισσότερο τα μαλλιά σας. Κάντε ένα μασάζ στα μαλλιά σας σε όλο το μήκος της τρίχας. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Την επόμενη μέρα, λουστείτε ξανά και βουρτσίστε τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

7.Σαν προϊόν για μασάζ και επάλειψης σε κουρασμένους μύες
Κάνοντας μασάζ για πολλά χρόνια, έχω δοκιμάσει αρκετά λάδια. Το αμυγδαλέλαιο θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο σε σχέση με τις ευεργετικές τους ιδιότητες και την τιμή του. Είναι ένα λάδι φυσικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος δέρματος, ακόμα και στα λιπαρά, χωρίς να φράζει τους πόρους, και «δουλεύεται» εύκολα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα ούτε να στεγνώνει πολύ γρήγορα. Εάν συνδυαστεί με τα ανάλογα αιθέρια έλαια, προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Σαν προτείνω:
Μασάζ ενήλικα σε  πονεμένους μύες: 15 ml αμυγδαλέλαιο και λεβάντα (lavandula angustifolia) 4 σταγόνες, + μαύρο πιπέρι (piper nigrum) 3 σταγόνες και πεύκο (pinus sylvestris) 3 σταγόνες
Μασάζ ενήλικα για χαλάρωση : 15 ml αμυγδαλέλαιο και grapefruit (citrus paradisi)5 σταγόνες + ρωμαικό χαμομήλι (anthemis nobilis) 4 σταγόνες
Για καλύτερα αποτελέσματα σας προτείνω να ζεστάνετε το αμυγδαλέλαιο πριν το χρησιμοποιήσετε για μασάζ. Όταν τελειώσετε το μασάζ, αφήστε το υπολειπόμενο μίγμα πάνω στο δέρμα σας.

8.Λαδακι λάμψης  για το σώμα.
Το καλοκαίρι, που μαυρίζω – οι φιλενάδες μου γελούν με το μαύρισμα μου- θέλω το βράδυ το δέρμα μου να λάμπει. Έτσι φτιάχνω το δικό μου λαδάκι λάμψης ανέξοδα και κυρίως γνωρίζοντας τι περιέχει. Βρείτε την συνταγή εδω

9. Λαδάκι σε νύχια και επονυχια.
Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία στα λεπτά, εύθραυστα νύχια που παρουσιάζουν παρανυχίδες. Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο και σίδηρο. Δυο ιχνοστοιχεία που συνήθως λείπουν στα προβληματικά νύχια που ανέφερα παραπάνω. Στάζοντας μια σταγόνα και κάνοντας επάλειψη, μπορείτε να μειώσετε αρκετά το πρόβλημα.


10. Προϊόν ενυδάτωσης μέσα στο μπάνιο.
Τα bath bomb είναι η αγάπη της οικογένειας μου στο μπάνιο. Τα παιδιά τα αγαπούν γιατί είναι αφρίζον και διασκεδαστικά και εμείς οι μεγάλοι γιατί προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στο μπάνιο μας. Όταν τα bath bombs  περιέχουν αμυγδαλέλαιο, είναι πάρα πολύ ενυδατικά για το δέρμα σας. Φτιάξτε τα δικά σας ακολουθωντας την συνταγή μου που θα βρείτε εδώ.

11. Κεριά μασάζ
Τα κεριά μασάζ είναι η νέα τρέλα σε Ευρώπη στον χώρο της περιποίησης. Τα αρωματικά κεριά για μασάζ αποτελούν κεριά που προέρχονται από φυτικά λάδια, φιλικά πάντα προς το δέρμα, τα οποία όταν τα ανάψετε λιώνουν αργά αργά. Το υγρό που υπάρχει γύρω από το φυτίλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ  αλλά και ενυδάτωση του δέρματος. Μου αρέσει το αμυγδαλέλαιο γιατί προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και είναι αρκετά οικονομικό. Βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας εδώ.

12. Ενυδατικό προϊόν στα χείλη
Τι κάνει μια μάνα που η 6χρονη κόρη της ζητά να φορά γυαλιστικο στα χείλια; Χρησιμοποιεί το αμυγδαλέλαιο! Ναι, η κόρη μου αρχίζει να μου ζητά να έχει χείλια όμορφα και λαμπερά. Και επειδή δεν θέλω να φορά balm του εμπορίου, το αμυγδαλέλαιο με έχει σώσει!. Προσφέρει λάμψη στα χείλη της που διαρκεί για πολλή ώρα, ενώ παράλληλα θρεφει τα χειλάκια της χωρίς να περιέχει επικίνδυνα συστατικά. Δοκιμάστε και εσείς το αμυγδαλέλαιο για να πετύχετε λαμπερά χείλη. Τέλος να αναφέρω ότι πολλές φορές θέλω μια πιο λαμπερή απόχρωση στο κραγιόν μου. Το αμυγδαλέλαιο δρα σαν διάφανο lip-gloss!
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι  εάν είναι μπορείτε να προμηθευτείτε αμυγδαλέλαιο βιολογικής προέλευσης θα σας πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε και  στις μαγειρικές συνταγές. Το αμυγδαλέλαιο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Εγώ χρησιμοποιώ το «αμυγδαλέλαιο Βόλου ενα προϊόν 100% φυσικής προέλευσης και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Διάβαστε την γνώμη μου για το συγκεκριμένο εδω  Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.) Ειδικά στις σαλάτες δίνει μια φίνα ελαφριά γεύση χωρίς την έντονη μυρωδιά του ελαιολάδου.
Εμπρός λοιπόν, προμηθευτείτε το δικό σας αμυγδαλέλαιο και ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά!



3 comments:

Μιχαλοπούλου Καίτη said...

Ενταξει σιγουρα θα το χρησιμοποιησω απο εδω και στο εξης!!
Φιλια

Χριστίνα Καβακοπούλου said...

Το αμυγδαλέλαιο, μαζί με το λάδι καρύδας είναι τα αγαπημένα μου. Τα χρησιμοποιώ κι εγώ παντού. Μόνο σαν lip gloss δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Θα το δοκιμάσω!

Mαρία Γεωργακού said...

Για πές μας Χριστίνα εντυπώσεις