#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 6 January 2017

Ταξίδι στην Καστοριά και τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια Mέρος 1ο- Our tour in Kastoria and Ragoutsaria



Πέρυσι  τέτοια εποχή αποφασίσαμε ότι θα θέλαμε να κάνουμε ένα ταξίδι μαζί με τα παιδιά. Αγαπάμε πολύ την βόρεια Ελλάδα και μιας και θα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε διακοπές την ημέρες των Φώτων διαλέξαμε ως προορισμός μας, την όμορφη Καστοριά.
 Είχαμε  ξαναπάει στην Καστοριά ως ζευγάρι  (πέρασαν περίπου 8 χρονιά από τότε) και είχαμε περάσει πολύ όμορφα οπότε αυτό μας φάνηκε δελεαστικό  να ξαναπάμε. Βέβαια τότε δεν είχαμε πάει στην περίοδο που γιορτάζουν τα Ραγκουτσάρια. Οι διακοπές στην Καστοριά και τα Ραγκουτσάρια θα μας μείνουν αξέχαστα. 


Αρχικά να σας αναφέρω ότι εκεί γύρω στα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να πάμε στην Καστοριά. Γνωρίζοντας ήδη ότι τα Φώτα είναι μια περίοδος με αυξημένη τουριστική κίνηση στην Καστοριά, λόγο των Ραγκουτσαριων, ψάξαμε να βρούμε κατάλυμα που να είναι κοντά στην πόλη. Ευτυχώς η Καστοριά διαθέτει πολλά είδη καταλυμάτων και σίγουρα θα βρείτε κάποιο στα γούστα σας.
Ξεκινήσαμε λοιπόν από τον Βόλο αρκετά πρωί και γύρω στο μεσημεράκι  (περίπου 3 ώρες με στάσεις) φτάσαμε στην όμορφη Καστοριά. Περάσαμε από την Ελασσόνα και κατευθυνθήκαμε προς την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία. Διασχίσαμε τον δρόμο που περνά ακριβώς πάνω από την τεχνητή λίμνη  που βρίσκεται στα Σέρβια. Το τοπίο είναι εκπληκτικό σε αυτό το μέρος και σας συστήνω να το επισκεφτείτε ανεπιφύλακτα. Μια στάση στα Σέρβια λίγο πριν την μεγάλη γέφυρα είναι απαραιτητη.

Εμείς πετύχαμε την ιδανική μέρα για φωτογράφιση μπορώ να πω καθώς ο ουρανός ήταν πολύ καθαρός και τα σύννεφα σε προκαλούσαν να τα φωτογραφίζεις. Δε μπορούσες να μην παρατηρήσεις τον αντικατροπισμο τους στα νερά της λίμνης.


Περνώντας την λίμνη, στο δρόμο προς Καστοριά οι οδικές ταμπέλες μας επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκούδες στην περιοχή. Η διαφορά θερμοκρασίας ήταν αρκετά έντονη σε σχέση με την δική μας πόλη αλλά φτάνοντας στην Καστοριά, τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα και ενθουσιασμένα. Επιπρόσθετα και εμείς  καθώς είδαμε πολλές αλλαγές στην αρχή της πόλης σε σχέση με την παλαιότερη μας επίσκεψη.
Φτάνοντας λοιπόν στην πόλη, παρκάραμε στην είσοδο της πόλης και κατεβήκαμε να κάνουμε μια μικρή βόλτα στην νότια πλευρά της λίμνης. Το κρύο, όπως σας είπα τσουχτερό αλλά το τοπίο μαγευτικό. Τα χρώματα της πόλης της Καστοριάς σε συνδυασμό με αυτά της φύσης αλλά και  τον ήλιο που παίζει κρυφτούλι με τα σύννεφα δεν μπορούν να μην προκαλέσουν  τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους για μια βόλτα με τα πόδια.  Τα παιδιά μας ξετρελάθηκαν από τις πάπιες και τις χήνες που κατέκλυσαν το πεζοδρόμιο δίπλα από την λίμνη.


Τα πτηνά είναι τόσο εξοικειωμένα με τους ανθρώπους που μπορείς να τα ταΐσεις ακόμα και να τα χαϊδέψεις (φυσικά ο γιος μου δεν αντιστάθηκε και χάιδεψε μια πάπια).


Στην συνέχεια, επισκεφτήκαμε ένα εστιατόριο για μεσημεριανό φαγητό. Διαλέξαμε ένα που να είναι δίπλα στην λίμνη. Στην Καστοριά θα βρείτε πληθώρα εστιατορίων για φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας. Εμείς φάγαμε στον Ναυτικό Όμιλο της Καστοριάς και ευχαριστηθήκαμε φαγητό και τοπίο! Το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν πανέμορφο την ώρα που πήγαμε εμείς και δεν είχε και πολύ κόσμο. Η εξυπηρέτηση του καταστήματος ήταν άψογη και το φαγητό ολόφρεσκο και λαχταριστό όπως σχολίασαν τα μικρά μου που είχαν αρχίσει ήδη να κουράζονται από το ταξίδι.
Στην συνέχεια ήρθε η ώρα να πάμε στο ξενοδοχείο μας. Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, η Καστοριά τα Φώτα βουλιάζει από επισκέπτες. Τα ξενοδοχεία πολλά αλλά όταν στις διακοπές έχει και παιδιά μαζί, οι επιλογές μειώνονται αισθητά. Το αναφέρω αυτό γιατί όταν έχεις παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται τον χρόνο τους και το χώρου τους. Με άλλα λόγια, χρειαζόμασταν ένα κατάλυμα φιλικό προς τα παιδιά. Στον Βυσσινόκηπο βρήκαμε αυτό που ζητούσαμε (Μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την διαμονή μας στον Βυσσινόκηπο εδώ).
Διαβάστε την συνέχεια από τις διακοπές μας στην όμορφη Καστοριά εδώ 

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog



No comments: