#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 29 January 2016

Φτιάχνω ραβδι και στέμμα Frozen- Diy magic stick and crown inspired by Frozen film

Όπως σας ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση μου, το το Frozen Playdate- night της κόρης μου  είχε εκπλήξεις για τις καλεσμένες μας. Κορώνες και ραβδάκια εμπνευσμένα από την ταινία «Ψυχρά και Ανάποδα» μοιράστηκαν στις φιλενάδες ως καλωσόρισμα της συνάντησης.
Σήμερα, θα σας δείξω πώς έφτιαξα τις κορώνες και τα ραβδάκια της Elsa


Πάμε να δούμε πρώτα το ραβδάκι;




Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 




1.       Λευκή χιονονιφάδα (βρήκα πολλές διακοσμητικές τσόχινες  σε μεγάλο γνωστό παιχνιδάδικο)

2.       Καλαμάκι bamboo που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια

3.       Θερμοκόλλα ή έστω κολλα υγρή

4.       Κόλλα με glitter (διάλεξα σε ασημί και μπλε απόχρωση)

5.       Κορδέλες σατέν  σε αποχρώσεις του γαλάζιου- μπλε

6.       Παγιέτες και στρασακια για χειροτεχνίες


1.     
Σε πρώτη φάση κόβουμε 2 κομμάτια σατέν κορδέλα, πάνω κάτω σε ίδιο μήκος (εδώ τις έκοψα νάνε 40cm  καθεμία). Παίρνουμε την μέση κάθε κορδέλας, η δικιά μου είναι 20cm και την κολλάμε με την θερμοκόλλα πάνω στο ξυλάκι για σουβλάκι.


Δημιουργούμε έναν χ δηλαδή πάνω στην μύτη από το σουβλάκι. Να σας επισημάνω ότι κολλάμε τις κορδέλες από την μυτερή πλευρά που έχει το σουβλάκι για να μπορεί η μικρούλα μας να κρατά το ραβδάκι με ασφάλεια από την άλλη πλευρά.

θα είναι κολλημένα κάπως έτσι


Τώρα στην χιονονιφάδα κολλάμε τα διαμαντάκια, στρασακια που έχουμε με θερμοκολλα πάλι.


Ακολουθούμε και το σχήμα της χιονονιφάδας και σχεδιάζουμε με την κόλλα glitter πάνω στην χιονονιφάδα γραμμούλες χρωματιστές .


Αφήνουμε να στεγνώσει. Βάζουμε θερμοκολλα στην πίσω πλευρά της χιονονιφάδας για να την κολλήσουμε πάνω στο ξυλάκι. Έτοιμο τα ραβδάκι μας!


Πάμε να φτιάξουμε και την κορώνα μας

μερικές απο τις κορώνες που έφτιαξα

Για την κορώνα χρειαζόμαστε





1.      Μια απλή στέκα (αγόρασα απλές μαύρες στέκες σε ματσάκι των 5 από μεγάλο παιχνιδάδικο πολύ οικονομικά).Έχω πάντα στο σπίτι για χειροτεχνίες!

2.      Χαρτόνι σε ασημί απόχρωση καλύτερα διπλής όψης
3.      Θερμοκολα

4.      Ψαλίδι χειροτεχνίας

5.      Ένα φύλλο Α4 (για να φτιάξω το πατρόν μου για το σχέδιο της κορώνας)

6.      Μολύβι για να σχεδιάσω στα χαρτιά

7.      Μερικές χαντρουλές- διαμαντάκια , σαν και αυτά που χρησιμοποίησα για το ραβδάκι (τι  στέμμα θα είναι αν δεν έχει πολύτιμες πέτρες;)


1Ξεκινώ την κατασκευή μου σχεδιάζοντας στο λευκό χαρτί το σχήμα της κορώνας που θέλω να φτιάξω.
Σχεδιάζω μόνο την μια πλευρά δηλαδή σχεδιάζω την μίση κορώνα. Τσακίζω το χαρτί στο τελείωμα, συνήθως το πιο ψηλό σημείο του σχεδίου μου και χρησιμοποιώ σαν οδηγό το σχέδιο που έφτιαξα και ξανασχεδιάζω την άλλη πλευρά της κορώνας. Έτσι πετυχαινω να φτιάξω το σχέδιο από το στέμμα να είναι όσο γίνετε πιο συμμετρικό. Κόβω το σχέδιο μου και χρησιμοποιώ αυτό το σχήμα σαν πατρόν για το χαρτόνι διπλής όψης.


Ξανακοβω αυτή την φορά το ασημί χαρτόνι διπλής όψης και κολλώ στα σημεία που θέλω τα διαμαντάκια και τις πολύτιμες πέτρες που θέλω με θερμοκολλα για να είναι σταθερά και να μην ξεκολλούν.


Περιμένω λίγα λεπτά και στην συνέχεια βάζω θερμοκολλα πάνω στην στέκα. Κολλώ επάνω το χάρτινο ασημί σχέδιο και είναι έτοιμη και η κορώνα μου!.



Καλή επιτυχία!

No comments: