#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 3 May 2013

Ο μητρικός θηλασμός ομορφαίνει κάθε γυναίκα



Αμέτρητα άρθρα και έρευνες πιστοποιούν ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο γάλα για τον άνθρωπο και ειδικά για τα μωρά ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ!

Το μητρικό γάλα περιέχει τόσες πολλές μοναδικές ουσίες που μέχρι τώρα κανένα έτοιμο γάλα από καμιά εταιρία δεν μπορεί να το αντιγράψει. Πως όμως ο μητρικός θηλασμός ομορφαίνει κάθε γυναίκα; Γιατί την κάνει να νιώθει όμορφη, γοητευτική και μοναδική; 
Να λοιπόν γιατί
1.      Μέσα σε αυτές τις ουσίες είναι και οι ενδορφινες. Είναι οι ορμόνες  της χαράς γι αυτό και οι γυναίκες που θηλάζουν δεν παθαίνουν εύκολα κατάθλιψη


2.      Θηλάζοντας το μωρό σας χάνεται πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνη. Το λίπος που αποθηκεύτηκε κατά την εγκυμοσύνη, τώρα θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Έτσι καθημερινά για την παραγωγή μητρικού γάλακτος καταναλώνονται 200-500 θερμίδες από τον οργανισμό της μητέρας. Σε αντίθεση , οι μητέρες που δεν θηλάζουν δυσκολεύονται να χάσουν τα κιλά που πήραν στην εγκυμοσύνη.
3.      Θηλάζοντας το μωρό σας έχετε ακόμη έναν λόγο να προσέχετε την διατροφή σας. Καταναλώνοντας υγιεινό και θρεπτικό διαιτολόγιο, παρέχεται στο μωρό την καλύτερη τροφή για αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και ο οργανισμός της μητέρας να επωφελείται και το δέρμα της να λάμπει.




No comments: