#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 22 March 2013

Τα baby- tips που κανένας δεν μου εδωσαν ποτέ! Συμβουλές για τις πρώτες μέρες κάθε μαμάς




Έχοντας λοιπόν 2 πλέον μικρούλια, νομίζω ότι μπορώ να σας μεταφέρω κάποιες συμβουλές ειδικά για τις πρώτες μέρες που καμμια μαμά δεν μου έχει δώσει μέχρι τώρα αλλά τις θεωρώ πολύ χρήσιμες!
 Δεν χρειάζεσαι να πακετάρεις και πολλά πράγματα για το μαιευτήριο. Ευτυχώς, τα μαιευτήρια έχουν ότι χρειαστείς ακόμα και αν ξεμείνεις. Εάν πάλι δεν προλάβεις να φτιάξεις την  βαλίτσα σου, όπως έπαθα άλλωστε και εγώ με τον μικρούλη, τα βασικά πραγματάκια θα στα φέρει ένα συγγενικό πρόσωπο (η μανούλα μου νάνε καλά) και το προσωπικό θα σε βοηθήσει. Θυμήσου τα δειγματακια που κατά καιρούς σου έχουν προσφερθεί και πάρε μαζί σου τα πιο άνετα ρούχα για εσένα. Εάν πάλι είσαι από αυτές που σκάφτεσαι την γέννα στο σπίτι, ε τότε δεν θα χρειαστείς τίποτα! 

https://unsplash.com/photos/Bi4szXGcCAM

2    Τα μωρομαντηλα που δεν περιέχουν αλκοόλη, δεν είναι τόσο κρύα στην αφή σε σχέση με τα κοινά μωρομαντηλα. 
      Αγοράκια-  κοριτσάκια και τα δυο μπορούν να σε βρέξουν κατά την αλλαγή πάνας. Ετοίμασε πρώτα όλα τα «σύνεργα « καθαρισμού και έχε δίπλα σου την καθαρή πάνα πριν ξεκινήσεις να ξεντύνεις το μικρο σου. Μην ξεχάσεις, όταν καθαρίζουμε τα κοριτσάκια κάνουμε από μπροστά προς τα πίσω την κίνηση (δηλ προς τον ποπό)
https://unsplash.com/photos/EL5IhM6x9qo
       Κοιμήσου όταν κοιμάται και εκείνο. Ξεκουράσου όταν κοιμάται και εκείνο. Είναι πολύ σημαντικό ειδικά τους πρώτους μήνες. Δεν είναι καιρός για να δείξεις πόσο νοικοκυρά είσαι.
5.       Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ! Απήλαυσε τις ώρες  γαλήνης  που σου προσφέρει το μωράκι σου! ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ



Εάν βρήκατε το άρθρο αυτό ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το !

1 comment:

Marina said...

Μαρία μου πολύ ωραίο το άρθρο σου και πολύ σωστό! Όντως και τα δύο μπορεί να σε βρέξουν κατά την αλλαγή της πάνας, και ειδικά το αγόρι μπορεί να βρέξει και όλο το δωμάτιο μαζί!! Χα ΧΑ ΧΑ
Τώρα όσον αφορά τα μαιευτήρια, στο ιδιωτικό ναι πραγματικά δε χρειάζεται να κουβαλάς πολλά πράγματα, στο δημόσιο νοσοκομείο που γέννησα όμως πρόσφατα τον μικρό μου μπόμπιρα, πρέπει να πάρεις πολλά...δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν. Πετσέτες και όλα αυτά θα πρέπει να κρατάς δικά σου και για εσένα και για το μωρό σου!
Χαιρομαι πάρα πολύ που σε γνωρίζω μέσα από το blogs σου κοπέλα μου!