#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 15 June 2012

5 λογοι να πινετε περισσοτερο νερο- 5 reasons to drink more water

Oλοι εχουμε κατα καιρους ακουσει γιατι θα πρεπει να καταναλωνουμε 2 λιτρα περιπου νερο καθημερινα.
Εγω θα σας παρουσιασω 5 ακομα λογους για να "μην ξεχνατε" να πινετε νερο
pexels.com




1)Το νερο ενυδατωνει το σωμα μας, βοηθα στην αποβολη των τοξινων και ειναι το κλειδι για να διατηρηθει το δερμα μας ενυδατωμενο. Το δερμα ειναι η πρωτη περιοχη οπου γινετε εμφανη η  αφυδατωση του οργανισμου. Αρχικα νιωθεις φαγουρα και ξηροτητα. Στην συνεχεια το δερμα δειχνει κουρασμενο και ατονο ενω αρχιζει να ξεφλουδιζει εντονα. Θυμηθειτε, η καταναλωση νερου ειναι ο πιο απλος τροπος για να αποφευχθει η γηρανση. Επιπλεον, τροφες οπως οι φραουλες, αγγουρι, ντοματες και το καρπουζι ειναι πλουσιες σε αντιοξειδωτικα και βιταμινες ενω περιεχουν πολυ νερο.

2) Μην ξεχνατε να πινετε νερο ακομα και πριν κοιμηθετε (οχι πολυ ομως) καθως η αφυδατωση ανεβαζει την αρτηριακη πιεση κατι που συντελει σε προβληματα υπνου και φυσικα πρηξιμο στα ματια!

3) Μειωνοντας την καταναλωση νερου οδηγει σε δυσκοιλιοτητα


4) Ακομη, η ελλειψη νερου, κανει τον οργανισμο να βρισκετε σε ατονια και να νιωθεις ληθαργο

5) Το λεμφικο συστημα (υπευθυνο για την αποβολη των τοξινων απο το σωμα) χρειαζεται τουλαχιστον 1.5 λιτρο για να βρισκεται σε σωστη λειτουργια ενω το δερμα αποβαλλει 1 λιτρο καθημερινα. Εαν αθληστε και φυσικα το καλοκαιρι, τα ποσοστα αυτα αυξανονται. Ροφηματα βοτανων και χυμοι μπορουν να βοηθησουν στην καταναλωση 2 ΄λιτρων νερου (παντα ομως το φυσικο μεταλλικο νερο θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον στην μιση ποσοτητα) οχι ομως οι καφεδες και τα τσαγια. 

Φυσικα, μου εχει τυχει πολλες φορες, πελατισσες που καταναλωνουν ελαχιστες ποσοτητες νερου να παραπονιουνται οτι δεν μπορουν να αυξησουν την καταναλωση. Αυτο θα γινει σταδιακα και παντα προτεινω να εχουν μαζι τους ενα μικρο μπουκαλακι ετσι ωστε να συνηθισουν στην ιδεα. 




No comments: