#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 22 April 2012

Οι πρώτες σκέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται


Καθε γυναικα αλλα και ανδρας τωρα που σιγα σιγα ο ηλιος αρχιζει να καιει περισσοτερο σκεφτεται ολο και πιο πολυ την φροντιδα απο την υπεριωδη ακτινοβολια. Ομως η προστασια ειναι απλα το αντιηλιακο;

Ακομη και οταν δεν σκεφτεστε καν την ηλιοθεραπεια λογω του οτι οι διακοπες αργουν και εσεις δουλευετε στο γραφειο, αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να χρησιμοποιειται αντιηλιακη προστασια. Αντιηλιακο προιον θα πρεπει να χρησιμοποιειται ολο τον χρονο. Ετσι θα μπορεσετε να προστατευτειτε απο τις ακτινες του ηλιου που ειναι βλαβερες. Εαν παλι σας αρεσουν τα σπορ, το αντιηλιακο θα πρεπει να βρισκεστε παντοτε στην τσαντα σας και φυσικα να εχει μεγαλο δεικτη προστασιας. Ομως θα ηθελα να τονίσω σε αυτο το σημειο, οτι και ο μεγαλητερος δεικτης προστασιας δεν μπορει να μας προστατευσει 100% απο τις βλαβερες ακτινες του ηλιου.

Μύθοι γύρω απο τα αντιηλιακα
Σιγουρα θα εχετε ακούσει οτι τα αντιηλιακα προσφερουν και ενυδατωση και κατα συνεπεια το δερμα σας ειναι ενυδατωμενο. Δυστυχως αυτο ειναι μυθος! Τα αντιηλιακα δεν προοριζονται να προσφερουν στο δερμα ενυδατωση. Πολλες εταιριες παραγωγης αντιηλιακων μπορει να ισχυριζονται οτι ενυδατωνεται το δερμα αλλα εγω σας προτεινω το παρακατω τεστ. Εχετε ξηρο δερμα;  Βαλτε αντιηλιακο, ενυδατωθηκε μετα το δερμα σας;  Δ εν νομιζω. Ειδικα μετα απο καποιες ωρες θα νοιωσετε το δερμα σας ξηρο και να τραβαει. Γιαυτο και εμεις οι αισθητικοι συστηνουμε την χρηση και ενυδατικης κρεμας κατω απο το αντιηλιακο.



Ποιο SPF (Δείκτη προστασίας ) να χρησιμοποιησω;
Βασικα για να καταλαβετε ο δεικτης προστασιας αφορα τον βαθμο προστασιας που παρεχει το προιον απο την υπεριωδη ακτινοβολια. Οσο μεγαλαυτερο ειναι ο δεικτης, τοση περισσοτερη ωρα καλυπτεστε απο την ηλιοφανεια. Ο δεικτης προστασιας ξεκινα απο το 2 και φτανει μεχρι το 90. προσοχη ομως! Ο πραγματικός δείκτης προστασιας που προσφερουν τα προιοντα ειναι μεχρι 30, στην συνεχεια απλα χρησιμοποιουνται προιοντα για να ενισχυσουν τον δεικτη 30. Αρα αυτο σημαινει οτι μονο χημικες ουσιες προσφερονται περαν του 30. Συστηνω ανεπιφυλακτα αντιηλιακα μεχρι 30 (ναι ακομα και για τα παιδια) μιας και δεικτες μεγαλητερη προσφερουν μονο μεγαλητερες πιθανοτητες για αλλεργιες δερματικες. 


No comments: